2015. március 16.

Harmónia-Gondviselés Szociális Gondozó Nonprofit Közhasznú Kft.

Harmónia-Gondoskodás idősek Otthona

 

Közlemény

megkezdődik a martonvásári harmonia-Gondoskodás idősek otthona korszerűsítése

 

 

A Harmónia-Gondviselés Szociális Gondozó Nonprofit Közhasznú Kft. „A Harmónia-Gondoskodás Idősek Otthona korszerűsítése” címmel, 178 471 950 Ft összköltségű, TIOP-3.4.2-11/1-2012-0136 azonosító számú projektet valósít meg, amelyhez az Új Széchenyi Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program Önkormányzati, állami, egyházi, nonprofit fenntartású bentlakásos intézmények korszerűsítése elnevezésű pályázaton nyert 100 %-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő támogatást.

 

A projekt célja a Harmónia-Gondoskodás Idősek Otthona lakóinak életminőség javítása, az életviszonyok humanizálása és modernizálása az intézmény energetikai korszerűsítése és teljes körű akadálymentesítése révén. A beruházás során az intézmény épületrészei, közösségi terei és lakóhelyiségei megújulnak, az intézményben nyújtott szociális szolgáltatások minőségének javítása, a szakszerű ellátási körülmények biztosítása, az igénybe vevők méltó életkörülményeinek megteremtése érdekében.

A projekt célja továbbá az intézmény speciális szükségletű, hátrányos helyzetű, sérülékeny társadalmi csoportokhoz tartózó ellátottjainak életminőség javítása és a helyi közösségben való aktív részvételük növelése a korszerűsítés megvalósítását követően.

 

A projekt tartalma:

1.       Az intézmény épületrészeinek energetikai korszerűsítése, energiatakarékossá tétele az energiahatékonyság és a hosszú távú környezeti fenntarthatóság érdekében: A homlokzat és a tető szigetelése, a nyílászárók cseréje, napkollektoros rendszer telepítése és új gázkazán beszerelése.

2.       Télikert kialakítása emeleti teraszra.

3.       Az ellátottak igényeihez igazodó fizikai és infokommunikációs akadálymentesítés megvalósítása.

 

A Támogatási szerződés 2014. december 17. napi hatályba lépését követően megkezdődött az építési beruházás közbeszerzési eljárásának előkészítése és lefolytatása.

A közbeszerzési eljárás eredményesen zárult, így 2015. március 10-én aláírásra kerültek a vállalkozási szerződések az építőmesteri, az épületvillamossági és az épületgépészeti munkák elvégzésére.

A kivitelezési munkák 2015. március 15-ig megkezdődtek a munkaterületek átadásával. A beruházás befejezésének határideje 2015. szeptember 30.

 

A munkálatok ideje alatt kérjük a hozzátartozók és a környéken lakók szíves türelmét és megértését!